Fattigdom och fattigdom

Aftonbladet skriver idag om Erik. Han är student och fattig. Visst är det hemskt stressigt att vara student och ha lite pengar. Stressen gör förstås att det är svårare att koncentrera sig på studierna.

Men jag undrar lite över exemplet. För att spara pengar skippar Erik lunchen: ”Jag brukar ta en kopp kaffe och en snus för att dämpa den värsta hungern på dagen.” Jag antar att han köper sitt kaffe, det ser ut så på muggen. Jag dricker inte kaffe och jag snusar inte, men varken köpkaffe eller snus är ju särskilt billigt. Och mättar gör det ju inte. Så varför lägga pengarna på snus och kaffe, som ändå inte ger honom mat och näring? Vore det inte smartare att äta en Gorbypirog eller nåt? Inte bra mat, men mer mättande och mer näringsrikt än kaffe och snus i alla fall. Och billigare.

Jag säger inte att Erik gör fel – det är hans liv. Jag säger inte att Aftonbladet gör fel som tar honom som exempel. Men vi måste vara lite försiktiga med ordet fattigdom. Läs bloggen Social Outcast så får ni se en helt annan version av fattigdom. Istället för snus, köpkaffe och Lacostetröja får vi läsa om inkasso, riktig matbrist och hotet om bostadslöshet.

11 reaktioner till “Fattigdom och fattigdom”

  1. I enjoy you because of your own efforts on this website. Ellie take interest in managing internet research and it is obvious why. We hear all concerning the compelling manner you render worthwhile ideas via this website and as well as cause participation from other ones on this subject then our favorite daughter is always being taught a great deal. Take advantage of the remaining portion of the year. You have been carrying out a really good job.

  2. Thank you for all your hard work on this web site. Debby enjoys going through research and it’s really easy to see why. Many of us hear all relating to the powerful ways you render informative things through the web site and as well invigorate participation from people on this theme then our favorite daughter has always been discovering a lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You are doing a fabulous job.

  3. Pingback: ส่งsms
  4. Pingback: phb ethical
  5. Pingback: sidegra
  6. Pingback: w69

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *