Dubbelbeskattningens förlovade land

Under 2007 hade jag som sagt mina sparpengar hos Forex. Den 1/1 var det dags att få räntan utbetald. Och vad händer då? Jo, jag får betala 30% skatt på räntan! Hmm, få se nu. Jag jobbar och tjänar pengar. Dessa skattar jag på, och sätter in på ett sparkonto. Efter ett år får jag ut räntan, som då beskattas. Jag betalar alltså skatt på redan skattade pengar. Kul? Knappast.

Och när jag ändå är inne på skatter: hur kan Sverige, som ska vara så fint, jämställt, jämlikt och rättvist har olika skattesats beroende på hur mycket pengar du tjänar? Det enda rättvisa är förstås samma procentsats för alla. De som tjänar mer betalar ju fortfarande mer pengar i så fall.

Naturligtvis håller Kristoffers blogg med mig.

11 reaktioner till “Dubbelbeskattningens förlovade land”

  1. Att betala skatt på redan skattade pengar är helt vansinnigt. Ta bort skatten på bankräntan! Man borde belönas istället med en bonus för att man sparar.Funderar allvarligt på att stoppa ev. sparpengar i madrassen.

  2. Pingback: aksara178
  3. Wow, incredible weblog layout! How long have you been blogging for?

    you made blogging look easy. The full glance of your website is magnificent, let
    alone the content material! You can see similar here sklep

  4. Pingback: Apple gift card

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *