Perfektionist javisst!

Kollegan som rekommenderat våra hantverkare sa innan att de är väldigt kvalitetsmedvetna, de håller budgeten till punkt och pricka, men de drar över på tiden. Nu är vi inne på vecka 2 av renoveringen och hittills stämmer allt exakt. Men nej, de är inte den typen av hantverkare som inte dyker upp i tid, eller som försvinner och är borta några dagar. Det tar tid för att de är perfektionister. Ja, hantverkare som är perfektionister. Galet oväntat, galet bra.

Man håller fortfarande på med sovrummet, och nu är vi inne på tionde arbetsdagen. Det har visat sig att rummet var i ganska dåligt skick. Huset är byggt 1914 och vindsvåningen vi bor i iordningställdes runt 2005 om jag kommer ihåg rätt. Troligen har man då fixat övervåningen efter konstens alla regler, men undervåningen behöll sitt gamla utseende. Mannen vi köpte av hade själv fixat och gjort det med besked. I sovrummet var tapeterna plasttapeter övermålade med färg och fogade (!) mot golv och tak med latex. Detta har varit hysteriskt svårt att få bort. Vid plattorna i taket satt fibertejp (?) och det borde sitta pappers- eller platsstejp (?) så det har man åtgärdat. (Har ingen aning om vad jag skriver här, så om det verkar konstigt för någon som kan har jag säkert blandat ihop saker). Arbetsledare Z nästan grät av ilska när han såg hur dörren mådde ”man har bara målat på lager efter lager, men aldrig renoverat dörren!” sa han och började renovera.

För oss känns det förstås långsamt, men framförallt oerhört bra. Både Hantverkschef S och Arbetsledare Z är män med stor yrkesheder och de släpper inte ifrån sig något annat än perfekt resultat. Dessutom gör de gärna lite extrajobb gratis om de tycker att arbetet kräver det; byter ut våra dörrhandtag mot nya vi köpt, köper och installerar ett dörrstopp eftersom dörren slår i väggen annars, och sådant. Gratis. Eftersom de arbetar på det sättet blir vi förstås benägna att ge dem extrajobb som vi betalar för också. Så nu ska de åka till Ikea, köpa garderobsväggen, montera och installera den, vilket vi från början hade tänkt göra själva.

”Vi börjar med kakelugnsrummet/sovrummet. Där ska tapeterna tas ned och snickerierna, väggar och golv målas. När det är klart kommer vi bygga en garderobsvägg” skrev jag tidigare. Uppdaterat blir det: ta ned tapeter, renovera väggar, golv, tak och dörr, måla väggar, golv, tak, dörr, snickerier, sätta in nytt dörrhandtag, köpa, frakta hem och montera garderobsvägg, kapa och sätta upp gardinskena framför garderobsväggen.

Taket dag 3
Kakelugnsrumsrenovering dag 3 - taket

8 reaktioner till “Perfektionist javisst!”

  1. Pingback: super kaya 88
  2. Wow, awesome blog layout! How lengthy have you been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The overall glance of your
    web site is great, let alone the content material! You can see similar here sklep online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *