Ner med kvinnodagen!

Det skrivs mycket om internationella kvinnodagen, den 8 mars, idag.

Jag är emot internationella kvinnodagen av flera anledningar. Några av dem:

 • 1 kvinnodag betyder ju att vi har 364 mansdagar.
 • Internationella kvinnodagen fokuserar på att kvinnor har det sämre. Jobba istället på att alla ska ha lika villkor 365 dagar om året.
 • Jämställdhet = lika villkor. Var är den internationella mansdagen? (Läste just att den fanns, men den är uppenbarligen inte lika stor).

Jag vill inte bli firad idag. Jag vill inte bli inkvoterad på något jobb. Och ja, det tycker jag fast jag har blivit diskriminerad i både löne- och andra arbetssituationer. Jag är människa, och alla människor ska ha lika villkor.

14 reaktioner till “Ner med kvinnodagen!”

 1. Håller med dig att det är dumt med en särskild kvinnodag, men den kanske har sitt berättigande i andra länder.
  Fast det är bra med en dag där vi kan tala om för varandra hur fantastiska vi är, fast det borde man ju kunna de andra 364 dagarna också.

 2. Till ”mum-in-law”: Att kvinnor stärker varandra en särskild dag behöver inte betyda att de försvagar varandra alla andra dagar (Nu överdriver jag, men jag menar bara att en internationell kvinnodag inte förhindrar jämställdhetsarbete)
  Till Josefine: Ditt tredje argument slår hål på den första. Om vi har en internationell mansdag så måste det ju vara 364 kvinnodagar, eller hur? Men om det finns en internationell kvinnodag så måste vi ju ha 364 mansdagar. Det funkar liksom inte att säga.
  Det andra argumentet fungerar inte heller, för Internationella Kvinnodagen finns för att uppmärksamma problem och det är en del i arbetet för lika villkor.
  Dessutom säger du att du inte vill bli inkvoterad, men det som många glömmer i den debatten är att förutom argumenten om att det är bra med mångfald och att kvinnor har andra erfarenheter som kan vara viktiga i t.ex. styrelsearbete, så är det ju faktiskt så att inkompetenta män oftare får jobb än kompetenta kvinnor. En undersökning gjordes när violinister skulle väljas ut för en orkester. Först spelade de ansökande som vanligt framför juryn, då valdes främst män ut. Sedan fick de spela bakom skynken, och då valdes hälften män och hälften kvinnor ut som de bästa.
  Alltså är könskvotering oftast bara ett sätt att lyfta fram de mest kompetenta kvinnorna

 3. I and also my buddies were found to be checking the nice points on the blog while suddenly came up with a horrible feeling I never thanked the web blog owner for those tips. The men had been consequently joyful to see them and have in effect unquestionably been loving those things. I appreciate you for genuinely well helpful and then for picking out this kind of cool subject matter millions of individuals are really needing to be informed on. Our own sincere regret for not saying thanks to you sooner.

 4. Pingback: Buy Guns Online
 5. I needed to draft you that tiny observation to help give many thanks over again just for the striking strategies you have shared above. It is quite surprisingly open-handed with you to give unreservedly all a number of us might have offered for sale for an e-book to get some money on their own, notably now that you could possibly have tried it if you wanted. These points also acted to be a good way to be aware that other individuals have a similar dreams just like my personal own to know the truth a good deal more in respect of this matter. I’m certain there are millions of more pleasant moments up front for folks who view your blog post.

 6. I want to express my thanks to you just for rescuing me from such a predicament. Because of checking throughout the world wide web and seeing advice that were not productive, I believed my life was done. Existing minus the strategies to the issues you have resolved through your guide is a critical case, and those which could have adversely affected my entire career if I hadn’t noticed your site. Your own personal competence and kindness in handling all the pieces was invaluable. I’m not sure what I would’ve done if I had not come across such a solution like this. It’s possible to at this moment look ahead to my future. Thank you so much for your impressive and result oriented guide. I will not be reluctant to recommend your web sites to any person who needs recommendations about this subject matter.

 7. Pingback: MEGAC4
 8. Pingback: sidegra
 9. Wow, awesome blog format! How long have you ever been blogging for?
  you made blogging look easy. The whole look of your web site
  is excellent, as well as the content material! You can see similar here sklep internetowy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *