8 länder, 24 dagar, 825 mil

På de 24 dagar vi var borta hann vi med att köra 825 mil och besöka 8 (Danmark, Tyskland, Österrike, Italien, Frankrike, Monaco, Slovenien och Kroatien) länder. Kroatien var det enda nya landet för mig.

Vi började med att köra ned till resans första etapp: ett hyrt hus, Casa Ninetta, i Praiano på italienska Amalfikusten. Stopp på vägen blev Rostock, München och Florens.

Efter en vecka av allt Amalfi har att erbjuda: god mat, hisnande vägar, fantastisk utsikt, sol och bad, lugn, Praiano, Positano, Amalfi och Sorrento, fortsatte vi mot Nice. Ett sovstopp i Florens (härlig stad!) och ett längre lunchstopp i Cervo hos Gunnar och Anna hanns med på vägen.

I Nice bode vi på Promenade des Anglais 27, Hotel Westminster Concorde. Bra hotel, fräscha rum och framförallt – fönster/balkonger rakt mot havet! Vi åkte Skansentåg, vandrade i Gamla stan, shoppade på Galeries Lafayette, solade i Juan Les Pins, åt middag i Antibes, flanerade i Cannes, solade, drack champagne.Åkte en dag till Monaco.

Från Nice åkte vi till Piran i Slovenien. Måste vara en av världens sötaste städer! Sol, värme och god mat. Och så till Zagreb. Ännu mer värme! Skansentåg på hjul, bergbana, fantastiskt lamm, och poolbad på Sheraton. Bland annat.

Vägen hem hade sovstopp i Regensburg, vi bodde precis vid Donau, och Rostock.

Bästa utsikten: Från takterrassen på Casa Ninetta, Praiano. Första gången jag med blotta ögat kunde se att jorden är rund.
Bästa stranddagen: I Juan Les Pins. Underbart med sandtrand efter att ha badat på vassa stenar i Praiano och Nice!
Bästa shoppingen: Min väska – så dyr att den fick ett eget namn (Nissa) – på Galeries Lafayette i Nice.
Bästa boendet: Det får nog bli hotellet i Nice. Vi bode bra överallt, men Nice får det bli, med läget och utsikten.
Vackraste bildagen: När vi på vägen hem körde genom Österrike och dess alper.
Dyraste fikan: På Le Cafe de Paris, Monaco. 6 euro för en liten Cola!
Billigaste landet: Kroatien. Även enda landet utanför EU.

Min världskarta efter resan

6 reaktioner till “8 länder, 24 dagar, 825 mil”

  1. Pingback: UPG Slot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *