Om en saknad

I söndags åkte vi tillbaka till vårt gamla hood Barnängen. Förutom att titta och minnas var tanken att vi skulle åka med nya båten Lisen. Lisen låg tyvärr för ankar och vi fick åka med gamla vanliga Lotten istället. Mysigt det också.

Men, som alltid när jag är tillbaka i området, slås jag av en sak. Hur fantastiskt det är. Det finns ingen mataffär nära, närbutiken stänger 21, det ligger inte längs tunnelbanelinjen och vår lägenhet var för liten. Idag har vi världens bästa lägenhet, Konsum 100 meter bort, tunnelbanan på 300 meters avstånd och en dygnetruntöppen 7-Eleven i huset. Men fasiken vad jag saknar vattnet.

På besök i gamla hoods

2 reaktioner till “Om en saknad”

  1. Ja, visst är det härligt. Konsum Bondegatan är toppen, fräscht, gemytligt och inte så långt att gå, lagom promenad. 2:an är världens bästa buss och fungerade perfekt i snökaoset. Och under de disiga dagarna har man hört båtarnas ”tut” från vattnet. Näs isen låg var det en häftig känsla och en solig dag är det oslagbart att promenera längs kanalen, i folklivet.

  2. Ja, Konsum Bondegatan saknar vi varje dag (på Mariatorget kallas Konsum ”Skitkonsum”). På söndagens utflykt stannade vi faktiskt till på Bondegatan och handlade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *