Det här med barn …

Jag fyller 30 nästa vecka och firar med en lunch någon vecka senare. På lunchen har jag bara bjudit vuxna.

Orsakerna är väl tre till antalet;
• Skulle alla ta med sina barn pratar vi om cirka 25 barn. Fler än på många barnkalas.

• Lunchen hålls på lokal och 25 barn skulle innebära en merkostnad på cirka 15 000 kronor.

• Vi vill inte ha med barn på festen.

Idag är Johan och jag frivilligt barnlösa. Vi har alltså aktivt fattat beslutet att vi inte vill ha barn. (För tillfället? För alltid? Det vet vi inte nu.) Vi är inte barnkära utan gillar barn enligt samma princip som vi gillar vuxna: om personen är trevlig och ”likeable” gillar vi personen. Att gå på vuxenkalas med 25 barn är nog min version av helvetet …

Inga av de vuxna inbjudna har med ens ett ord klagat på att deras barn inte är bjudna. Ändå känner jag hela tiden att jag måste använda argument ett och två ovan för att förklara mig. Varför är det så?

13 reaktioner till “Det här med barn …”

 1. Egentligen ska du inte behöva det! Tycker jag.
  Det är en sak upp till var och en, frågan ställs dock väldigt ofta till människor i och runt 30. Framtiden var mitt svar ganska länge. Och varför ta med barnen ut på lokal när det kan vara så mycket trevligare och lugnare utan 25 stycken.

  Ha en skön fest.

  /S

 2. Respekt för ert beslut. Jag skulle inte ha barn, Gillade inte småbarn. Gör det fortfarande inte. De ska kunna prata och klara mänsklig samvaro. Har inte ändrat inställning trots att jag fick Johan. Han är absolut det bästa jag åstadkommit här i livet.
  Förstår fullkomligt att du inte vill ha ett barnkalas med små barn som springer omkring och som föräldrar (förhoppningsvis) försöker att hålla ordning på.Det är din fest och du ska se fram emot den med glädje och förväntan.

 3. Undrar också varför du känner att du behöver förklara dig?
  Om ingen klagat så är det ju lugnt. De flesta försäldrar tror jag VILL gå på kalas utan sina barn i faggorna.

  När vi gifte oss och ville ha barnfritt så VAR det ju däremot folk som klagade på det, och då blir man ju råtrött.
  Hoppas jag inte blir en sådan som ifrågasätter varför inte jag och Andres är bjudna sen när Rigo börjar bli bjuden på egna kalas hos sina kompisar. 🙂

 4. Z: Det är ju precis det jag menar! Varför känner jag att jag måste förklara mig, fast ingen klagar?

 5. Nej, det är väl ingenting konstigt med det egentligen? Tänker man efter så var det ju en himla massa middagar/kalas man inte fick hänga med på själv som barn. Inte märkligare än så.

 6. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working
  with? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say
  this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price?
  Thanks, I appreciate it!

 7. I intended to send you a bit of observation just to say thanks a lot as before with your magnificent tactics you have provided at this time. This is so unbelievably open-handed with you to offer freely just what a few people could possibly have distributed for an e book in order to make some bucks on their own, certainly since you could have done it if you decided. Those strategies also worked to be the great way to recognize that other people have the same fervor just as my own to know the truth lots more with reference to this problem. I know there are numerous more pleasurable times up front for individuals who start reading your website.

 8. Unquestionably believe that that you stated. Your favorite justification seemed to be at
  the web the easiest thing to take note of. I say to
  you, I certainly get annoyed at the same time as other folks
  think about worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also outlined out the whole thing with no need side-effects , folks can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 9. I am only commenting to make you understand what a incredible experience my girl enjoyed checking your site. She noticed too many details, with the inclusion of what it’s like to have an ideal teaching mindset to let many others just have an understanding of selected multifaceted things. You actually surpassed people’s expectations. Many thanks for offering those priceless, dependable, revealing as well as fun thoughts on this topic to Sandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *