Tankar kring bröllop

Har sett det här klippet valsa runt i någon dag nu, med anledning av kronprinsessbröllopet. Tanken med klippet är ”ha ditt bröllop precis som du vill”, och det är ju sant. Även om jag personligen tycker att tanken på att bruden ska gå med sin pappa fram till altaret känns som en kombo av att hon är en egendom som lämnas över samt att hon leds fram till offerbänken så ska ju ett bröllop vara precis det som brudparet vill att det ska vara.

Klippet visar det mest glädjefyllda bröllop jag någonsin sett. Se hela filmen!

6 reaktioner till “Tankar kring bröllop”

  1. Ursäkta, men ett bröllop är en högtidlig och allvarlig händelse, samtidigt som den är fylld av glädje 2 människor som älskar varandra och vill dela livet med varandra.Det ska inte förvandlas till någon sorts cirkusföreställning. Glädje kan faktiskt förmedlas på stilfullare sätt. Uppfattningen att bruden skulle vara någon sorts ägodel som lämnas över tycker jag är konstig. Så har jag aldrig uppfattat det. Fast vad vet jag!? Förmodligen är jag bara väldigt gammaldags och omodern och totalt ute.

  2. Jag håller faktiskt inte alls med. Tycker inte att ett bröllop ska vara en högtidlig och allvarlig händelse, utan en händelse fylld av glädje, helt på brudparets villkor. Vill ett brudpar åka skateboard längs altargången ska de få göra det, tycker jag. Och om ett brudpar faktiskt vill gifta sig i en cirkusföreställning är det bar att hyra en cirkus och köra!

  3. Eftersom jag är en oändligt tolerant person, så accepterar jag vilken bröllopsritual som helst, förutsatt att det är båda parters vilja. Fast jag tror att det kan bli svårt att få tillstånd för skateboardåkning uppför altargången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *