Hållans kyrkogård värderar och raderar människors liv

”Det fattas gravrättsägare för nästan 40 gravar på Hållans kyrkogård i Funäsdalen. Om inte anhöriga hör av sig utslocknar gravrätten och då försvinner gravstenarna till hösten.” (Länstidningen) Detta upptäckte vi när vi besökte kyrkogården för att lägga blommor på en grav. För mig låter det helt orimligt. Jag förstår att det är tillåtet, men varför ta bort gravar/gravstenar? Måste man se till att ha släktingar i oändliga generationer för att få vara säker på att man får ha sin gravsten kvar? Dessutom är en av gravarna som riskeras att ta bort märkt som anonym, hur ska hans släktingar kunna slå larm? Idioti!

Länstidningen har intervjuat mig och skrivit mer om det här: Hållans kyrkogård tar bort anonyma gravar.

3 reaktioner till “Hållans kyrkogård värderar och raderar människors liv”

  1. I抦 impressed, I have to say. Actually not often do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you will have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is one thing that not enough people are talking intelligently about. I’m very joyful that I stumbled throughout this in my search for one thing relating to this.

  2. I precisely desired to thank you very much yet again. I’m not certain the things that I might have sorted out in the absence of the type of smart ideas provided by you relating to such a subject matter. It has been a real traumatic circumstance for me, nevertheless witnessing a new well-written approach you managed it took me to leap for delight. I’m just happier for your assistance and wish you recognize what a powerful job you’re putting in training the rest through your blog post. I know that you have never got to know all of us.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *