47 dagar senare

Nu har det gått 47 dagar sedan jag fick min Ipad 3G. Ingenting har blivit som jag trodde.

Jag trodde jag skulle ha med mig Ipaden hela tiden. Det har jag inte, den är alldeles för tung för det.

Jag trodde att jag aldrig skulle lyssna på något genom den, nu lyssnar jag på sommarens alla sommarpratare i Ipaden.

Jag trodde jag skulle hitta massa nya funktioner som jag hittills saknat i mitt liv. Istället använder jag den för samma saker jag tidigare använde min laptop till: Facebook, Twitter, läser bloggar, skriver blogg, läser nyheter, surfar, e-shoppar, kollar recept, sysslar med kalendern och spelar spel.

Jag brukar inte ha med mig datorn på resor, om det inte är rena arbetsresor. Så med viss tvekan tog jag med mig Ipaden på sommarens första resa. Vi använde den hela tiden. Så självklart tog jag med mig den på sommarens andra resa. Vi använde den nästan inte alls. Vet inte alls hur jag ska göra på de tre återstående resorna i sommar.

Sämst
Att det saknar Flash/att så många sajter är byggda i Flash (välj vinkel själv). Att den är så tung.

Bäst
Att det mesta är så snyggt och så enkelt. Att batteritiden är så lång.

Sammanfattning: jag älskar min Ipad. Men jag använder den inte som jag trodde.

7 reaktioner till “47 dagar senare”

 1. På Facebook fick jag frågan: är den en papperstidningsdödare?
  Jag vågar inte svara ja eller nej rakt av, så det långa svaret:
  För mig är det inte en papperstidningsdödare, eftersom jag inte läser papperstidningar. (Jo, på jobbet kollar jag Expressen varje dag, eftersom jag arbetar med dem, men jag har nog inte köpt en papperstidning mer än någon enstaka gång sedan jag flyttade hemifrån 2001.) Däremot läser jag tidningssajterna mycket oftare och mycket mer. Tidningarna tjänar alltså på att jag köpt en Ipad.

  Och är det en pappersboksdödare? Vissa av mina FB-/Twittervänner verkar läsa massa böcker på Ipaden. Inte jag. Dels finns (oftast) inte de böckerna jag vill läsa att få tag på till Ipaden, dels älskar jag pappersböcker (lukten! känslan! pappret!), dels läser jag på platser det inte funkar med Ipaden. I badet (för blött), i tunnelbanan (för tungt), i sängen (somnar ofta med boken i handen = kan bli aj med en Ipad, har inget bord bredvid sängen och vill inte lägga den på golvet, måste ladda under natten).

  Men självklart är det en pappersdödare. För vissa.

 2. Pingback: yehyeh
 3. Pingback: dk7
 4. Pingback: read

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *