Svenskt team i TTXGP UEM final nu på söndag

Texten skriven av Morris Packer

Om sex dagar tävlar Morris Motorcycles Racing Team 2010 i världens första vm-final för elmotorcyklar.

TTXGP är världens första “vm-serie” för elmotorcyklar. TTXGP började med TTXGP Isle of Man 2009 och drog till sig så mycket intresse att man för 2010 skapade tre regionala tävlingsserier med vardera fyra deltävlingar, TTXGP UK, TTXGP USA och TTXGP EUROPE. Från att ha varit en ren entusiastserie har TTXGP växt på mindre än två år till en serie som lockar till sig fabriksteam som CRP Racing och Zongshen.

TTXGP, the world’s first zero carbon, clean emission motorcycle racing series.

Från dessa tre regionala tävlingsserier har ett antal team kvalificerat sig till TTXGP UEM-finalen i Albacete, Spanien 22-24 oktober 2010.

Morris Motorcycles Racing Team 2010 har tagit sig till denna final genom att framgångsrikt delta i fyra regionala tävlingar i Storbrittanien (TTXGP UK). Genom att delta i TTXGP UK, omgång ett i Snetterton, omgång två i Anglesey, omgång tre i Pembrey samt omgång fyra i Brands Hatch har teamet kvalificerat sig, på placering och poäng, till TTXGP UEM-finalen i Albacete, Spanien.

Vi som driver teamet är över tvåhundra av de smartaste, mest engagerade och drivna människor som någonsin samlats för ett så märkligt projekt; att på mindre än åtta månader gå från ingenting till att kvalificera oss och tävla i en vm-final inom motorsport.

Tillsammans har vi byggt upp ett fundament för svenskt deltagande i framtidens motorsport, tillsammans har vi som ett svenskt team tagit en position i den internationella eldrivna motorsporten, tillsammans har vi utvecklat relationer till andra visionärer och pionjärer inom sporten – såväl inom Sverige som internationellt.

Med själ och hjärta – och en ansenlig portion mod samt djävlaranamma – tog Rallyprinsessan Annie Seel oss genom samtliga tävlingar i TTXGP UK. Och behöll sitt rent otroliga rekord, att aldrig bryta en tävling, till och med efter en högfartsvurpa på träningen i Brands Hatch.

Och när det stod klart att Annie inte kunde köra finalen fullföljde hon sitt uppdrag som förarcoach med en otrolig värvning. Peter Lindén, en av Sveriges mest framgångrika roadracingförare. Eller som Peter glatt sa till mig i telefon; “Annie ringde och sa att jag måste göra detta … – för att det är en så kul och galen grej …”.

Vi åker till Albacete nästa helg med en VM- & EM-champion (Peter Lindén), nya däck och ett sjusärdeles gott humör. Och skriver ännu ett kapitel om Morris Motorcycles Racing Team 2010.

Kontaktuppgifter:
Team manager Morris Packer, tel +46 700 715 700
Förarcoach och förare i TTXGP: Rallyprinsessan Annie Seel, tel +46 708 733 711
Förare i TTXGP-finalen: Peter Lindén, tel +46 706 234 535
Andreförare i TTXGP: Louise Lifvenborg samt övriga teammedlemmar nås genom Morris Packer

Mer information:
Egrandprix.com
Morrismotorcycles.com
Annieseel.com
Lindrace.com

En kommentar till “Svenskt team i TTXGP UEM final nu på söndag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *