18 dagar i Sydamerika

Att resa är bland det bästa jag vet. Att bara åka till en destination och hänga där kan vara trevligt, men det allra bästa är rundresor.

2003 åkte min mamma, min bror och jag till Sydamerika för att fira mammas 50-årsdag.

Under 18 dagar besökte vi Argentina, Uruguay, Chile och Brasilien.


Visa Sydamerikaresa 2003 på en större karta

Efter en lång resa, via London och Sao Paulo, landade vi i Argentinas huvudstad Buenos Aires klockn 10.55 på morgonen den 9 januari.

Vi bodde på Hotel Bristol, beläget på ”världens bredaste boulevard”. Har ingen aning om det är sant, men det krävdes många övergångsställen med paus emellan för att korsa gatan.

Det var en organiserad resa, men förutom oss var vi bara tre till. Första dagen åkte vi på en stadsrundtur (jag gillar verkligen att göra sånt direkt, så får man en bra överblick redan från början). Som Evitaintresserad, jag skrev tex mitt specialarbete om henne, släpade jag förstås med de andra både till presidentpalatset Casa Rosada och hennes grav på Recoleta. Vi gick naturligtvis också och tittade på tango.

En dag åkte vi ut på pampas, och besökte fantastiska Estancia Santa Susana. Visst, hur turistit som helst, men det kändes faktiskt inte turistit alls. Och SÅÅÅÅÅÅ gott! Vi åt en sen lunch, kanske vid 14-tiden. Maten bestod av nötkött, kyckling, lamm och korv som sakta grillats sedan sju på morgonen. Till detta läsk/vin och sallad. Min godaste måltid so far i livet. Rent generellt åt vi väldigt gott i Argentina. Förutom allt fantastiskt kött åt vi mycket italienskt. Eftersom Argentina har många italienska invandrare finns det riktigt bra restauranger i Buenos Aires.

Nästa stopp på resan var badorten Punta del Este i Uruguay. För att ta oss över till Uruguay tog vi en katamaran över Rio de la Plata och sedan buss vidare. Vi bodde på det ganska sunkiga Hotel Ajax. Efter några dagars strandhäng, och allmänt slappande åkte vi vidare till huvudstaden Montevideo och Hotel Embajador. En stadsrundtur och lite dålig mat senare kände vi att det räckte med Motevideo (som vi mest tyckte liknade Östberlin). Vidare mot Chile!

Efter en flygtur över Anderna landade vi i Santiago där vi skulle bo på Hotel Los Nogales. Tyvärr låg hotellet i en förort. Mysigt, absolut, men få restauranger och långt in till stan. Ännu mer tyvärr så var det någon form av ungdomskonferens på hotellet. Ljudvolymen var enorm nätterna igenom. Men Chile var härligt! Vi gjorde en stadsrundtur, förstås, och vi åkte ut i landet och besökte både Valparaiso och Vina del Mar.

Resans sista etapp var Rio De Janeiro i Brasilien. Hettan! Folklivet! Kackerlackorna! Hotel Astoria Copacabana ligger, som man förstår på namnet, precis vid Copacabana. Restauranger, barer, folk överallt. Stor skillnad mot området vi bode i i Santiago alltså.

Stadsrundtur (!), Jesustatyn med den coola bergbanan upp (genom en regnskog fylld med apor), Sockertoppen (med kondorerna flygandes under oss) och så firade vi mammas födelsedag. Champagne till frukost, champagne till lunch, champagne till middag. Däremellan Rio. Och när vi gick hem sent på kvällen hade jag så ont i fötterna att vi stannade på Copacabana för att köpa flip-flops. Därför äger jag nu illgröna flipflops med gröna och gula pärlor på.

Det var en fantastisk resa. Jag tyckte det var oerhört spännande att äntligen få se Argentina och har idag Buenos Aires som en av mina favoritplatser. Chile åker jag gärna tillbaka till. Brasilien och Uruguay var spännande, men där känner jag att jag är klar.

8 reaktioner till “18 dagar i Sydamerika”

  1. Jag tog fram mina bilder fråb resan. Kul att titta på och komma ihåg. Ja vi har gjort några härliga långresor.

  2. Pingback: try this
  3. Pingback: bulkweed
  4. Pingback: dispenseroo uk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *