SAS tar poäng – och vägrar rätta felet

För att komma till Las Vegas åkte vi först till Chicago. Detta skedde med Sas. Eftersom pappa hade Eurobonuspoäng som skulle gå ut snart ville vi försöka använda dem för att uppgradera våra platser från Economy till Economy Extra eller Business. Enligt Sas.se kunde man inte sköta detta via webben för tillfället, utan skulle fråga i gaten.

Väl vid gaten frågade vi direkt det fanns personal där, och vi sattes på en lista för uppgradering, både till Business och Economy Extra. En stund före boarding frågade vi samma gatepersonal igen, och han sa då att det tyvärr inte fanns någon chans, planet var helt fullt.

Den 9 april reste vi tillbaka Chicago – Stockholm med Sas och vi frågade igen. Då gick det och vi betalade 20 000 poäng för att uppgraderas från Economy till Economy Extra. Vid gaten fick vi skriva på ett kvitto om att det var ok att Sas tog poängen i utbyte mot uppgraderingen.

Eftersom vi visste att poäng skulle gå ut nu snarast, men inte hur många, gick vi in på Sas.se för att kontrollera detta. Där ser vi plötsligt att förutom de 20 000 poängen för hemresan har man dragit 30 000 poäng för en uppgradering från Economy till Business på resan till Chicago. Pappa har alltså betalat 30 000 poäng för en uppgradering vi aldrig fick. Dessutom har han inte skrivit på eller fått något kvitto för denna betalning.

Vi kontaktade förstås Sas. Och fick ett riktigt dåligt bemötande. Bollats mellan olika avdelningar, fått otrevliga svar med mera.

Det här är förstås inte acceptabelt. Förutom att Sas faktiskt har tagit poäng (som ju är lika med pengar eftersom man kan betala med dem) har vi som långvariga kunder fått ett dåligt bemötande. Dessutom kan det vara riktigt bråttom att använda poängen, en del går som sagt ut nu i dagarna och risk finns ju att det är en del av de nu borttagna 30 000 poängen. Tanken var att vi skulle bo på hotell för dessa poäng om mindre än två veckor.

Hur löser Sas detta? När får vi tillbaka de 30 000 poäng? Vad får vi för kompensation? Vi har ringt flera avdelningar på Sas, mailat dem, kontaktat dem på Twitter och Facebook. Nu hoppas jag på en lösning.

*Uppdatering*
Sas har nu hört av sig, flera avdelningar, både till mig och pappa. Bra gjort! Poängen är tillbaka. Tyvärr erbjöd de inte kompensation självmant, och den vi fick tycker jag är ganska sopig. Men nu släpper vi ärendet och vänder blad.

8 reaktioner till “SAS tar poäng – och vägrar rätta felet”

  1. Ja, och ringt till både kundtjänst och kundrelationer, mailat chefer på Sas samt kontaktat dem på Facebook och Twitter. 

  2. Flyger med SAS två gånger i veckan. Man får hela tiden hålla koll så att ens poäng registreras, fler än en gång har det missats och jag får efterregistrera. Med jämna mellanrum händer det dessutom att vissa resor inte ”berättigar till poäng”. Jag kan förstå om det appliceras på kunder som reser en gång vart fjärde skottår och då letar billigast tänkbara resa, men en så frekvent resenär som jag? Har inte orkat ta tag i det dock.

  3. Wow, wonderful blog layout! How long have you been running a blog for?
    you make running a blog look easy. The overall look of your site is magnificent, let
    alone the content material! You can see similar here e-commerce

  4. Pingback: agen bola online
  5. Pingback: indovip

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *