Den stora matchocken

Vi har länge tyckt att vi lägger ned alldeles för mycket pengar på mat. Hutlöst mycket pengar. Visst, vi handlar utan att titta på priser, och vi handlar bara på svindyra affärer i Stockholms innerstad, och vi handlar varje dag det vi är sugna på utan någon som helst planering. Men ändå. Väldigt mycket pengar.

Så vi bestämde oss för att kartlägga en månad. Det blev februari. Och även om jag visste att det var illa, så är jag oerhört chockad över resultatet.

  • Februari 2013
  • 2 vuxna personer
  • 28 dagar
  • Inte ätit middag hemma (bortbjudna, restaurang etc): 18 gånger
  • Summa alla kvitton på matvarubutiker (alltså inklusive tvättmedel osv, exklusive eventuella Systembolagsbesök och restauranger): 6 314 kronor

Vi har alltså ätit middag hemma tio (10) dagar och ändå lagt över sextusen (6 314) kronor på matvarubutiker. Och nej, vi har inte hamstrat oxfilé, köpt ovanligt mycket tvättmedel eller något sådant. Ni förstår chocken.

Men orka gräva ned sig i historiken? Nej. Istället tar vi nya tag. Nu i mars fortsätter vi att kartlägga, men också tänka på vad vi handlar. Så får vi se om vi behöver vidta fler åtgärder. För jag vill verkligen inte lägga så här mycket pengar på mat (inklusive restaurangbesök slutade februarinotan, exklusive luncher, på 13 500 kronor). För de pengarna kan man göra väldigt mycket roligare saker än att handla på ”Skit-Konsum” och ”Dyr-Ica” och äta på högst ordinarie kvarterskrogar.

10 reaktioner till “Den stora matchocken”

  1. Pingback: meja365
  2. Pingback: ccaps.net
  3. Pingback: ufabtb
  4. Pingback: judi slot
  5. Pingback: Trustbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *