Övervåning klar, nästa steg är köket

Dag 63 av renoveringen. Nu är övervåningen officiellt klar. De har spacklat och målat väggar, ”spanska väggar” och tak vitt. Det har byggts en bokhylla, en lucka för golvvärmen har fixats och två förrådsdörrar tillverkats. Och två förråd renoverats: det enda spacklats och målats, det andra isolerats, spacklats och målat. 9 oktober-11 november tog det.

Söndagens och måndagens kvällar ägnades åt att torka rent i bokhyllan och sortera in böcker. Sjukt lång tid tar det när man har sjukt mycket böcker. 21-02 i söndags och 19-22 igår. Eller 142 låtar om man vill räkna på det sättet.

Ikväll blir det också arbete: vi ska städa övervåningen, bära upp möbler och möblera den. (Så skönt att få ett vardagsrum igen!). Sen är det dags att montera isär soffan som står i kontoret nu och bära in den till sovrummet och tömma köket. Japp, de börjar riva köket imorgon. Vi kommer sätta upp en provisorisk äthöra i kontoret så länge, och låna en micro från mamma (vår är inbyggd så den går inte riktigt att använda utan inramning).

Jag ser inte fram emot en köksrenovering just nu. Tror att vi kommer inse att det är renovering på en helt annan nivå än än vad vi varit med om hittills, och det har vi ju tyckt varit ganska påfrestande. Men å andra sidan, vi vill ju ha ett nytt kök. Så det är bara att köra på!

En snabb ögonblicksbild av köket idag
Kök #östgötagatan

2 reaktioner till “Övervåning klar, nästa steg är köket”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *