Intressanta upptäckter i utrivet kök

I fredags revs köket. Så skönt att det har startat, så vidrigt att vara utan kök.

Och igen hittades märkliga saker i vårt hem. Jag undrar verkligen hur allt underligt kommit till. Är det förra ägaren? Ägaren före dess? Före dess? Det är säkert lite blandat. Iallafall fall, köket. Ventilationen är avhuggen. Delar av väggen är rått trä, vilket tydligt är helt förbjudet i våtutrymmen och dessa delar hänger löst (!). En vägg är helt sprucken. Elen är felmärkt. Vattnet är draget som en bergochdalbana. Det saknas golv, på ett ställe är det ett stort hål i väggen och därinne är det fullt av cigarettfimpar. Kort sagt: jag är väldigt, väldigt glad att vi ska renovera köket.

Men en positiv sak: köket är enormt! Självklart ser det större ut när det är tomt, men rummet är minst 15 kvadrat. Det var en trevlig överraskning.

Vi kommer köra på vitt, grått och rent. Skåpen blir vita och utan handtag, kaklet vitt med cirka en tredjedel mönstrade plattor i vitt och grått. Mörk fog, grå färg på väggarna och en mörkgrå bänkskiva. Färgen får vi föra in med hjälp av tillbehör. Det blir mycket skåp och från att idag ha 28 centimeters arbetsyta blir det ca tre meter, om än inte helt sammanhängande.

Nu får vi se hur lång tid det tar. Är det klart till jul är jag glad.

20131119-102914.jpg

20131119-102904.jpg

En kommentar till “Intressanta upptäckter i utrivet kök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *