Gammalt blogginlägg om Kiva (från 13 december 2008)

Eftersom jag bytt teknisk plattform bakom granding.se försvann mina gamla inlägg. Det är möjligt att jag i framtiden läger in alla här, men just nu låter jag dem vara ”osynliga”. Ska dock skriva en fortsättning på detta inlägg, så postar det igen så att alla är uppdaterade.

Tack vare Joakim Jardenberg kunde jag igår ge ett microlån på 25 dollar till valfri låntagare i Kiva.org.

Kiva fungerar såhär: du betalar in en summa till Kiva, på 10, 25 eller högre belopp (dollar). Pengarna är öronmärkta för att ges, oavkortat, till den person du valt ut på Kivas sajt. Eller ges förresten, de LÅNAS ut. Kiva sysslar nämligen med microlån. På sajten kan du själv leta upp de personer som du vill låna ut pengar till.

Mina kriterier var: en ogift kvinna från Tanzania. Har ju fastnat rejält för Afrika och de historier jag fick höra när vi var i Tanzania säger mig att ogifta mödrar inte har det lätt. Hur som helst, jag gav mitt lån till Grace J. Chali Group.

Om Grace:
Grace J. Chali is a 37-year-old single woman with three children (a 14-year-old and twin 10-year-olds). She has a clothing shop where she sells ladies’ clothes and materials at Kinondoni A. She started this business three years ago, and she works on a daily basis from 8:30 am until 7 pm. By doing so, she is able to earn a monthly profit of approximately $184.

Det handlar alltså om lån, och tanken är förstås att låntagarna ska betala tillbaka. Och när de gjort det är det bara att låna ut samma pengar till en ny låntagare! Det är det jag gillar med Kiva. Går man med så är det så enkelt att fortsätta göra gott. (Vill man kan man förstås ta ut pengarna när man fått sitt lånade belopp tillbaka. Man behöver inte låna ut dem igen).

Läs mer om Jockes initiativ här. Och besök Kiva här.

Kom också ihåg de andra organisationerna jag stödjer:
Bris
Min stora dag
WWFs isbjörnsfadderprogram

4 reaktioner till “Gammalt blogginlägg om Kiva (från 13 december 2008)”

  1. Wow, superb blog format! How lengthy have you been running a blog
    for? you make blogging look easy. The full glance of your site is wonderful,
    let alone the content material! You can see similar here najlepszy sklep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *