Se upp för SöderTV!

Häromnatten fick jag ett mail från SöderTV (nej, jag länkar inte, har ingen önskan om att driva trafik till den sajten). De ville att jag skulle bli videobloggare hos dem. Eftersom mailet innehöll allt för lite info bad jag om lite mer fakta. Fick då veta att jag skulle videoblogga gratis och att jag måste stå för kamerautrustning själv (eftersom jag har en iPhone kan jag inte spela in video i min mobil = jag har ingen videoutrustning).

Jag tackade – vänligt – nej eftersom jag inte är intresserad av att arbeta gratis åt ett vinstdrivande företag, jag vill inte köpa utrustning för att arbeta gratis och för att det kan stå i konflikt med meitt vardagsarbete då jag jobabr med TV4 Sverige (lokal-tv med 29 stationer runt om i landet).

Sen borde ju saken vara utagerad. Men nej. Jag får ett otrevligt mail tillbaka där SöderTV hackar ned alla mina argument och tjafsar emot precis allt. Dessutom avslöjar mailskrivaren att projektet hittills kostat sexsiffriga belopp och absolut inte går i vinst. En affärshemlighet att hålla på, kanske?

Det avslutas med att jag ska höra av mig om jag kommer på andra tankar. Som att jag gör det när jag dels redan tackat nej och dels fått ett otrevligt mail.

Så, se upp för SöderTV!

70 reaktioner till “Se upp för SöderTV!”

 1. Som sagt såå tråkigt när man är så pass desperat att man inte kan ta ett trevlig nej. samt att lämna t information som man skanske inte ska lämna ut.. men som jag skrev så kommer deras uppförande att visa sig och göra rätt för sig i slutändan…

 2. Jag läser dina inlägg på din blogg och slås av att det ALLTID är negativa inlägg! Väldigt mycket gnäll och det är alltid fel på allt och alla. Du kanske måste vända ditt sätt att se på saker och ting! Dessutom är blir det väldigt tråkig journalistik!

 3. Nina: Trist att du tycker så. Jag håller förstås inte med dig. Det är definitivt inte ALLTID negativa inlägg här. Men lika definitivt är det negativa inlägg ibland. Jag älskar när andra sprider info om företag som besviker, och därför vill jag gärna dela med mig av mina dåliga erfarenheter också.

  Men negativ är jag definitivt inte. Tvärtom faktiskt. Jag har till och med ”gjort slut” med vänner och bekanta som är för negativa eftersom det tär för mycket.

  Och journalistik är det inte. Jag fungerar inte som journalist här på bloggen, utan som en privatperson som skriver lite.

  Och till sist – tycker du att det är tråkigt att läsa här ska du ju förstås inte göra det.

 4. X, du missförstår mig. Nej, jag gillade inte din ton i mailen efter mitt nej tack.

  Men jag vänder mig minst lika mycket mot att ett vinstdrivande företag (jo, företaget är vinstdrivande, oavsett om ni gör vinst eller inte) vill att folk arbetar åt dem gratis. Dessutom med egen utrustning. Och det är på intet sätt ditt fel, utan Söder TVs.

  Om jag bara var irriterad på dig skulle jag aldrig ”varna” för SöderTV, då skulle jag varna för dig på SöderTV.

  Och tack för att du gillar Granding.se!

 5. Och så en update: SöderTV har bett om ursäkt. Både X, både här ovan och via mail, och ledningen. Och självklart tar jag emot ursäkterna.

  Men, igen, vänder mig alltså lika mycket emot att ett företag vill tjäna pengar på att människor arbetar gratis åt dem. För mig är det inte attraktivt och jag skulle önska att alla sa nej till sådant.

  Läs mer i ämnet på http://www.kristoffer.nu/blogg/kristoffer/entry/vem_vill_arbeta_gratis- det är inte bara SöderTV som vill ha gratis arbetskraft.

 6. Det är uppenbart att X har fått på pälsen av SöderTV:s ledning. Inte för att h*n har gjort något fel – h*n har troligen agerat helt i linje med företagets värderingar – utan för att någon syndabock måste hittas, eftersom detta blev lite större än SöderTV:s ledning hade tänkt sig och man nu vill rädda sitt rykte.

  Ett vinstdrivande företag som vill tjäna pengar på gratis arbetskraft har jag inget till övers för överhuvudtaget. Vill de ha kvalificerade anställda eller frilansare får de betala marknadsmässiga ersättningar, det är ju alldeles självklart.

  Som jag skrev i mitt blogginlägg, vem vill jobba gratis?

  http://www.kristoffer.nu/blogg/kristoffer/entry/vem_vill_arbeta_gratis

 7. Jag har varit arbetslös ett bra jävla tag nu men för några månader sen fick jag ett erbjudande att åka iväg och jobba gratis som dykinstruktör. Dealen var den att dom betalade resan dit, logi och mat. Nu har jag kommit hem igen och är så himla glad att jag tog den här chansen och gjorde det här ”gratis” jobbet som det faktiskt var. Fick en otrolig arbetslivserfarenhet och en fantastisk upplevelse på köpet.

  Jag kan förstå varför folk kan tänka sig att jobba gratis när det gäller saker som kan gynna en själv i sitt arbetsliv. Pengarna kanske inte är allt 😉

  Personligen har jag följt din blogg ett tag nu och skulle tycka det vara rätt fränt om du videobloggade om ditt liv, kanske inte på just SöderTV 😉

 8. Sandra: klart att det kan vara rätt för vissa att arbeta gratis ibland. Jag har själv arbetat gratis på två olika sajter tidigare i mitt liv. Men för mig är det viktigt att ingen annan ska tjäna pengar på att jag arbetar gratis (i de två fall jag just nämnde drevs sajterna ideellt). Det jag dessutom vände mig emot i SöderTV-fallet var ju att de inte ens höll med utrustning.

  Men! Om någon frågade om jag – mot resa, logi och mat – ville åka och jobba gratis utomlands en begränsad tid så skulle jag knappast tveka!

  Och till sist: tack för att du läser Granding. Ska fundera på videobloggandet. 🙂

 9. I precisely wanted to thank you very much once again. I’m not certain the things that I would have implemented without the actual tips and hints provided by you over my concern. This was an absolute challenging case for me personally, however , taking a look at the very professional mode you managed that took me to leap over joy. I’m just grateful for this assistance and then pray you comprehend what an amazing job that you’re getting into instructing the rest through your webblog. I am sure you haven’t met all of us.

 10. You made some decent points there. I regarded on the internet for the problem and located most people will go together with with your website.

 11. I抎 should examine with you here. Which isn’t something I often do! I take pleasure in reading a post that can make people think. Also, thanks for permitting me to comment!

 12. The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my option to learn, however I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly fix when you werent too busy on the lookout for attention.

 13. There are some fascinating points in time on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There is some validity but I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as properly

 14. Can I just say what a relief to find somebody who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know find out how to bring a problem to mild and make it important. Extra folks must read this and understand this facet of the story. I cant believe youre no more well-liked because you undoubtedly have the gift.

 15. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit evaluation on this. And he actually purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your blog with more details? It is highly useful for me. Large thumb up for this weblog post!

 16. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he in actual fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If possible, as you develop into experience, would you mind updating your blog with extra particulars? It’s highly useful for me. Massive thumb up for this weblog submit!

 17. I wanted to draft you the bit of word just to thank you once again on the pretty tactics you have featured on this website. It’s simply shockingly generous with people like you to supply freely all a few people could possibly have marketed for an electronic book to get some profit for their own end, primarily considering that you might well have tried it if you wanted. These good ideas likewise served to provide a easy way to be sure that other people online have the identical dream similar to mine to know more pertaining to this problem. I am sure there are several more fun periods ahead for those who read your site.

 18. You made some respectable factors there. I seemed on the internet for the difficulty and located most individuals will associate with with your website.

 19. An attention-grabbing dialogue is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but usually persons are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 20. I am typically to running a blog and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and keep checking for new information.

 21. I am usually to running a blog and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for new information.

 22. I discovered your blog web site on google and check just a few of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to studying more from you afterward!?

 23. There are some attention-grabbing time limits on this article but I don抰 know if I see all of them heart to heart. There is some validity however I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as properly

 24. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any means you may remove me from that service? Thanks!

 25. Can I just say what a reduction to find somebody who actually is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know how you can bring a difficulty to gentle and make it important. Extra individuals must read this and perceive this facet of the story. I cant consider youre no more widespread because you undoubtedly have the gift.

 26. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks However I am experiencing issue with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 27. You made some respectable factors there. I regarded on the web for the issue and found most individuals will go along with together with your website.

 28. My spouse and i were absolutely ecstatic Edward could complete his research through your ideas he obtained in your web pages. It is now and again perplexing just to possibly be giving freely thoughts a number of people might have been making money from. Therefore we consider we now have the blog owner to be grateful to because of that. All the illustrations you have made, the simple blog menu, the relationships your site help to create – it’s mostly impressive, and it’s leading our son and our family know that that topic is amusing, which is seriously pressing. Thanks for the whole thing!

 29. This is the best weblog for anyone who desires to find out about this topic. You realize a lot its almost onerous to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You definitely put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 30. You made some decent factors there. I regarded on the web for the difficulty and located most people will associate with along with your website.

 31. There are actually loads of details like that to take into consideration. That is a great level to carry up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you convey up the place crucial thing might be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around things like that, however I’m certain that your job is clearly recognized as a good game. Both girls and boys feel the affect of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 32. You made some decent points there. I seemed on the web for the issue and found most people will go along with together with your website.

 33. There are definitely quite a lot of details like that to take into consideration. That may be a nice level to bring up. I provide the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you carry up the place the most important factor will probably be working in trustworthy good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around issues like that, but I am positive that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys really feel the impact of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 34. Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and on no account appear to get one thing done.

 35. I discovered your blog website on google and test just a few of your early posts. Continue to keep up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for ahead to reading more from you in a while!?

 36. Aw, this was a really nice post. In idea I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and in no way seem to get something done.

 37. I抦 impressed, I have to say. Really not often do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. Your concept is excellent; the problem is one thing that not sufficient people are speaking intelligently about. I’m very glad that I stumbled throughout this in my search for something referring to this.

 38. I used to be very happy to seek out this net-site.I needed to thanks to your time for this excellent learn!! I undoubtedly having fun with each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 39. I抦 impressed, I have to say. Actually hardly ever do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me tell you, you will have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the problem is one thing that not enough persons are talking intelligently about. I am very completely satisfied that I stumbled across this in my search for something referring to this.

 40. Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nevertheless I am experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 41. Can I simply say what a relief to seek out someone who actually knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know learn how to carry a problem to light and make it important. More folks need to read this and perceive this aspect of the story. I cant consider youre no more fashionable since you undoubtedly have the gift.

 42. I discovered your weblog site on google and verify a number of of your early posts. Proceed to maintain up the very good operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking forward to reading extra from you in a while!?

 43. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little evaluation on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If potential, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with extra details? It is highly useful for me. Big thumb up for this blog publish!

 44. Aw, this was a very nice post. In idea I would like to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and in no way seem to get something done.

 45. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to seek out any individual with some authentic ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this website is something that’s wanted on the net, someone with a bit of originality. useful job for bringing something new to the internet!

 46. Good day! I simply wish to give a huge thumbs up for the good information you may have right here on this post. I will likely be coming again to your blog for more soon.

 47. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you However I’m experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss downside? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 48. Spot on with this write-up, I actually suppose this website wants much more consideration. I抣l most likely be again to read much more, thanks for that info.

 49. Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
  you make blogging glance easy. The full glance of your site is great, as
  neatly as the content! You can see similar here ecommerce

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *