Rosa glitter och blå nallebjörnar

En bekant har fått barn och vi skulle köpa present.

Först in i en barnklädesbutik. Allt var absolut inte bara rosa och blått, men även kläderna i andra färger kändes väldigt könsstereotypa. Det var traktorer eller kattungar, liksom. Fick ihop tre plagg, varav två ganska neutrala och den tredje helt klart en killskjorta (bebisen är en tjej). (Men det var världens finaste skjorta.) Kvinnan i kassan tittar frågande på mig, ”är det till samma barn?”. Ja, klipper jag av, tydlig med att jag inte vill fortsätta diskussionen. Hade nämligen hört hur hon till kunden före rekommenderat olika ”tjej-och killkläder”.

Och så skulle jag köpa ett kort. Det fanns ”Hurra! Det blev en pojke!” med blå nallebjörn, ”Hurra! Det blev en flicka!” med rosa nallebjörn, och ”Hurra! Det blev en prinsessa!” med rosa glitter.

Det fick bli ett kort med ”grattis, grattis, grattis” och tecknade katter på.

12 reaktioner till “Rosa glitter och blå nallebjörnar”

 1. Bra, Josefine. Vi jobbar stenhårt med att utjämna skillnader i hur man behandlar pojkar och flickor i skolan. Det är ju ett hopplöst företag, när man börjar markera skillnaderna redan i späd ålder. Tur att jeans och T-shirt är könsneutralt, eller…..

 2. Pingback: Jav
 3. Pingback: lsm99
 4. Pingback: แทง ROV
 5. Pingback: ks lumina
 6. Pingback: luckyvip77
 7. Wow, superb blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for?
  you make running a blog glance easy. The total look of your site
  is magnificent, as smartly as the content! You
  can see similar here ecommerce

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *