Mitt möte med Bagguskällaren

Nu ska ni få höra.

Jag var på jakt efter en julklapp och stötte på en sajt som ordnar massa provningar. Choklad, vin, olivolja och sånt. Perfekt, tyckte jag, och ville boka en olivoljeprovning. Enligt sajten skulle jag anmäla mig till provningen genom att maila dem.

Så igår vid lunchstid mailar jag att jag vill boka två platser till olivoljeprovningen ett visst datum, som det enligt sajten finns platser kvar till.

På kvällen får jag ett mail om att det nu är uppbokat och att jag kan boka ett nytt datum. Mannen skickar med en länk till det nya schemat.

Imorse gick jag in på länken och ser att han inte lagt upp några nya datum för olivoljeprovning. Jag mailar honom och påtalar detta, samt förklarar att jag ska ge bort provningen i present så jag behöver boka två platser snabbt. 

Någon timme senare fick jag svar med ett nytt datum och lång info om hur jag beställer presentkort.

Båda mailen han skickat har varit skrivna utan versaler, radbrytningar etc och har känts ganska oseriösa. Nu skickar han dessutom info om hur jag beställer presentkort, trots att jag hela tiden varit tydlig med att jag vill beställa två platser, inga presentkort.

Först tänker jag bara strunta i det, men svarar till slut att jag tycker att de verkar oseriösa och att jag avstår. 

På det mailet skickar människan ett svar – om än mer oseriöst än tidigare:

”vad menas med detta-oseriösa??
fattar inget??
vi har just haft en provning av olivolja och i december är det inte många som vill prova olja!
Vadför kalla oss oseriösa när vi är de älsta och bästa i branschen.
du får förklara dig!”

Vet inte varför han pratar om december, jag har två gånger skrivit att jag är på jakt efter ett datum i början av 2011.  Men det är ju mest komiskt. Hade jag köpt en tjänst från det här företaget och fått sådana här svar hade det ju varit sjukt, men nu är jag ju bara en presumtiv kund. Så jag struntar i att gå vidare. Jag Facebookar dock om att ett företag svarat knäppt. Kommentarerna säger att jag ju måste svara, detta är ju kul. 

Så på eftermiddagen svarar jag. ”Vet du vad? Att be en presumtiv kund ”förklara sig” – det om något är oseriöst.”

Och jag får ett svar! ”du verkar något korkad måste jag säga!”

Som en kommentar på Facebook sa: ”De kanske skulle ta grundkurs 1a i kundvård innan de går vidare”

59 reaktioner till “Mitt möte med Bagguskällaren”

 1. Det här är en mycket speciell person. Jag köpte ett presentkort till en olivoljeprovning hos denna man. Jag gick in på webbplatsen och bokade en dag och tid, utifrån schemat där. Han svarade via mail och det tog några mail fram och tillbaka innan bokningen var genomförd, då han inte riktigt verkade förstå vad jag skrev (vanlig svenska).

  När dagen kom gick vi dit. Dörren var lite på glänt, men det var helt mörkt i trappan ned i källaren, där provningen skulle äga rum. Allt var tyst. Vi tvekade lite, undrade om vi skulle gå ner eller inte. Då kommer den här mannen ut genom en sidodörr och säger ”Hello there”. Vi svarar på svenska att vi skulle på provning nu. Men någon sådan finns inte. Han förklarar att den har blivit inställd eftersom ett företag har abonnerat källaren för en vinprovning samma kväll. Fick vi inte mailet?

  Nej, vi hade inte fått något sådant mail. Saker han sa och sättet han uppförde sig på tydde också på att något sådant mail aldrig hade skickats ut, att han bara kom med bortförklaringar. Vi skulle återkomma en annan gång, för en ny provning.

  Några månader senare var vi där igen och nu var det provning, dock endast med oss två och ett annat par, och så denna märkliga man. Det blev en konstig provning då mannen ifråga visade sig vara världens rådande expert på precis allt; choklad, olivolja, vin, o s v. Han hade t ex gått ur Svenska Chokladakademien eftersom ”de andra inte kunde något”.

  Han visste allt som är värt att veta om whisky, också. Mannen i det andra paret berättade om hur han hade varit på whiskyprovning i Skottland, men herr Baggus hävdade att skottarna hade helt fel på flera viktiga saker angående whisky och att det var herr Baggus som visste rätt. Det blev en rätt konstig stämning och både det andra paret och vi gav upp i att försöka konversera eller säga emot, för herr Baggus visste ju precis hur det var.

  Olivoljeprovningen blev okej, ändå. Vi fick smaka på olika sorter och lära oss en del (enligt läroplanen i Baggusskolan), men vi kommer aldrig sätta vår fot i hans lokaler igen. Förstås.

 2. After research a couple of of the weblog posts in your website now, and I actually like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and might be checking back soon. Pls try my website online as nicely and let me know what you think.

 3. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing a bit analysis on this. And he actually bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If potential, as you change into experience, would you thoughts updating your weblog with more details? It is extremely useful for me. Massive thumb up for this weblog publish!

 4. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my option to learn, but I truly thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you might repair when you werent too busy in search of attention.

 5. I was very happy to search out this net-site.I needed to thanks in your time for this wonderful read!! I undoubtedly having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 6. That is the suitable weblog for anyone who needs to seek out out about this topic. You notice so much its nearly hard to argue with you (not that I actually would need匟aHa). You definitely put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 7. An interesting dialogue is worth comment. I feel that you need to write more on this matter, it may not be a taboo subject but typically individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 8. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I’m experiencing issue with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss problem? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 9. I抦 impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me inform you, you’ve got hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient people are talking intelligently about. I’m very completely happy that I stumbled throughout this in my search for something regarding this.

 10. I抦 impressed, I must say. Really not often do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the difficulty is one thing that not sufficient people are talking intelligently about. I’m very blissful that I stumbled throughout this in my search for one thing referring to this.

 11. I am typically to blogging and i actually respect your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and preserve checking for brand spanking new information.

 12. Nice post. I study something more challenging on different blogs everyday. It can at all times be stimulating to learn content from other writers and practice slightly something from their store. I抎 prefer to make use of some with the content material on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a link in your internet blog. Thanks for sharing.

 13. I discovered your blog web site on google and test a couple of of your early posts. Proceed to maintain up the superb operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking ahead to reading more from you later on!?

 14. Can I just say what a aid to find someone who truly knows what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know how to convey an issue to light and make it important. Extra folks need to read this and understand this aspect of the story. I cant believe youre not more in style since you positively have the gift.

 15. Thanks so much for providing individuals with an exceptionally nice possiblity to read from this blog. It is usually so pleasurable plus full of fun for me personally and my office co-workers to visit the blog at minimum three times weekly to study the fresh guidance you have. And lastly, I am just certainly fascinated for the astonishing tips and hints you give. Selected two ideas in this post are undoubtedly the best I have ever had.

 16. I抎 must verify with you here. Which is not one thing I often do! I get pleasure from studying a put up that will make individuals think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 17. The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, however I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could fix should you werent too busy on the lookout for attention.

 18. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he in actual fact bought me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your weblog with more details? It’s extremely helpful for me. Huge thumb up for this blog post!

 19. There are some fascinating deadlines in this article but I don抰 know if I see all of them heart to heart. There is some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as properly

 20. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you However I’m experiencing subject with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting an identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 21. I used to be very happy to find this internet-site.I wanted to thanks to your time for this excellent learn!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

 22. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nevertheless I am experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 23. Thank you so much for giving everyone such a pleasant chance to check tips from this web site. It is often so good and also full of a good time for me personally and my office co-workers to search the blog the equivalent of three times a week to study the fresh secrets you will have. And lastly, I am just usually motivated with all the very good concepts you give. Selected 1 tips on this page are completely the simplest we have all ever had.

 24. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find any individual with some unique thoughts on this subject. realy thanks for starting this up. this website is one thing that is needed on the net, someone with somewhat originality. helpful job for bringing something new to the internet!

 25. I used to be very happy to seek out this internet-site.I wished to thanks on your time for this excellent learn!! I positively having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 26. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss downside? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 27. There are some fascinating time limits on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There may be some validity but I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as properly

 28. There are certainly a whole lot of particulars like that to take into consideration. That is a nice point to deliver up. I provide the ideas above as common inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up the place an important factor will probably be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged round things like that, however I’m sure that your job is clearly recognized as a fair game. Each boys and girls really feel the influence of only a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 29. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he in actual fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If doable, as you change into experience, would you thoughts updating your weblog with more details? It’s highly helpful for me. Huge thumb up for this weblog post!

 30. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he actually bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If possible, as you change into experience, would you thoughts updating your blog with extra details? It is extremely useful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 31. That is the best weblog for anybody who desires to seek out out about this topic. You understand a lot its virtually hard to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 32. Can I just say what a relief to find someone who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You definitely know tips on how to carry an issue to mild and make it important. More individuals need to learn this and understand this side of the story. I cant consider youre no more fashionable because you positively have the gift.

 33. After examine a couple of of the blog posts on your web site now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will likely be checking again soon. Pls try my web site as well and let me know what you think.

 34. An attention-grabbing dialogue is value comment. I think that it’s best to write extra on this subject, it won’t be a taboo subject however generally people are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 35. I would like to show my appreciation to you just for rescuing me from this instance. After exploring throughout the the net and seeing opinions which were not helpful, I thought my entire life was well over. Existing minus the answers to the difficulties you’ve resolved as a result of your good site is a critical case, and those which may have adversely affected my career if I had not encountered your blog. That capability and kindness in handling the whole lot was important. I don’t know what I would have done if I had not discovered such a step like this. It’s possible to at this moment look ahead to my future. Thanks so much for the professional and effective guide. I won’t be reluctant to refer your web site to any person who needs and wants counselling on this matter.

 36. When I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any manner you can remove me from that service? Thanks!

 37. I discovered your blog website on google and test a number of of your early posts. Proceed to maintain up the excellent operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking ahead to studying more from you afterward!?

 38. There are definitely a lot of particulars like that to take into consideration. That could be a nice level to carry up. I offer the ideas above as common inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up where an important thing will likely be working in trustworthy good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round things like that, however I’m positive that your job is clearly recognized as a good game. Both boys and girls really feel the impression of just a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 39. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you develop into experience, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Large thumb up for this weblog submit!

 40. My husband and i were really contented that Michael could do his studies via the precious recommendations he got from your web site. It’s not at all simplistic just to be making a gift of solutions which the others may have been making money from. We really know we have the website owner to thank because of that. The most important explanations you have made, the easy web site navigation, the friendships you will make it possible to create – it’s everything excellent, and it’s really leading our son and us believe that the idea is excellent, and that is exceedingly pressing. Thank you for the whole lot!

 41. Spot on with this write-up, I actually think this website wants much more consideration. I抣l in all probability be once more to learn far more, thanks for that info.

 42. After research a number of of the blog posts in your web site now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and will likely be checking back soon. Pls try my web page as properly and let me know what you think.

 43. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If attainable, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your blog with extra particulars? It’s extremely helpful for me. Massive thumb up for this blog put up!

 44. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you change into experience, would you mind updating your weblog with more particulars? It is extremely useful for me. Big thumb up for this blog publish!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *