Mysteriet med de konstiga glasen

Vi använder Ikeas stora 5-kronorsglas till vardags, och har gjort i flera år. För kanske ett halvår sedan fyllde vi på förrådet. Som mindre glas, att använda om man vill dricka lite eller som vattenglas till vin, har vi Ittalaglas.

För en vecka sen splittrades ett Ikeaglas i Johans hand. Sedan dess har sju, åtta Ikeaglas gått sönder. Dessutom har alla utom två Ittalaglas gått sönder. Vi har alltså inte tappat dem, utan Ikeaglasen har splittrats i många bitar spontant och Ittalaglasen har haft stora sprickor när vi tagit ut dem ur diskmaskinen.

Allt inom en vecka. Otroligt märkligt.

13 reaktioner till “Mysteriet med de konstiga glasen”

 1. det där med glasen har hänt mig med, tog ett ur diskmaskinen och dammsög glas i hela köket vardagsrummet och hallen, inga vassa men miljarders med små fyrkanter…
  Diskar maskinen för varmt kanske?

 2. Trollisbo: det kanske den gör, men vi har ju kört samma program i alla år? (Det är en gammal maskin som vi hoppas kunna byta ut snart, måste bara bygga om lite i köket först …)

  Josefine: nja, tror inte det. Visserligen skallrar glasen varje gång det sprängs, men det är bara två av sex, sju sorter som har gått sönder. Dessutom de allra tjockaste.

 3. Pingback: his response
 4. Pingback: sidegra
 5. Wow, marvelous blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for?
  you made running a blog look easy. The full look of your site is excellent, as
  neatly as the content material! You can see similar here sklep online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *