Festis på fjället

När jag var liten och vi var uppe i Funäs åkte vi mycket skidor. Längdskidor. Dels på sjön, långa eller korta turer, gärna flera gånger varje dag. Men ibland åkte vi upp på fjället. Till Skarvruet, Hållan eller Flåten (”Flöötn”).

Då hade mormor packat ryggsäcken full av sittunderlag, renfällar och matsäck. Hon grävde ut en soffa i snön och placerade oss barnbarn där. Sen plockade hon fram varm choklad (hade vi tur var det mamma, som var kvar i stugan, som gjort den och inte mormor. Mormors choklad var alltid starkare och mindre god än mammas), tunnbrödmackor (oftast med messmör men ibland fick min bror renklämmor), frukt och Festis. Godare matsäck än så kan man inte få. Och Festisen var förstås i trekantsform
Festis

7 reaktioner till “Festis på fjället”

  1. Det är så, att en inbiten vinterhatare som jag, tycker att det låter härligt.Fetsis i trekant det är nostalgi.

  2. Pingback: about us
  3. Pingback: micro step mini

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *